9 съвета за избор на доставчик на офис техника

%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%81-%d0%be%d0%b1%d0%be%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5

Дали започвате нов бизнес или просто трябва да изберете нов доставчик, изборът на доставчик на офис оборудване е голямо решение, което може да има дългосрочни ефекти. Обмислете следните фактори при избора на доставчици на офис оборудване за вашата фирма:

Гъвкавост

Някои доставчици на офис оборудване избират да специализират в доставката на няколко типа оборудване, докато други могат да предложат по-широк спектър. Намерете доставчик, който щможе да ви достави веднага продуктите, които ви трябват в момента, както и няколко други, от които вашият бизнес може да има нужда в бъдеще. Някои елементи, на които можете да се спрете са принтери, копирни машини, факс апарати и мултифункционални устройства.

Разнообразие

Това означава какъв тип разнообразие от модели има доставчикът, в рамките на всяка продуктова гама. Това може да не изглежда важно сега, но ако вашият доставчик доставя само малки машини, то може да И обратното, както е добре за вашия бизнес може да започнете с една голяма машина и тогава да решите, че имате нужда от по-малки машини в офисите ви.

Ценови диапазон

Какви са диапазоните на цените на предлаганите продукти. Това ще бъде от първостепенно сзначение за повечето фирми, които стартират дейност, въпреки че това не трябва да бъде единственото съображение. Преди да изберете доставчика въз основа на цената, разберете какво те предлагат първо по отношение на договорите за финансиране, гаранционно обслужване и сервиз.

Време и доставка

Въпреки, че не е добра идея да се чака до последния момент, е добре да се знае колко бързо доставчик може бързо да реагира, когато е необходимо. Осведомете се за това как доставчки се справя с доставката, инсталирането и правилната работа на устройството, предлага ли обучение или онлайн помощ и какво се случва ако има проблем с машината.

Качество и издръжливост

Причината, поради която цената не трябва да е основния решаващ фактор за избор на доставчик на офис техника е, че това може да се отрази на вида на оборудването, което получавате. Изборът на доставчик с ниска цена на оборудване може да означава, че получавате по-старо или по-малко надеждно оборудване. Това може да доведе до повече време за престой в сервиза, по-високи разходи за ремонт и като цяло може да се отрази на вашите бизне операции.

Гаранция

При избор на доставчик на офис техника, която си е инвестиране в бизнеса ви, а това означава, че трябва да установите колко добре можете да защитите вашия бизнес в случай, че има проблем с оборудването. Гаранцията на оборудването трябва да бъдат подробно проучена, за да се гарантира, че новата техника няма да стане финансов пасив.

Финансиране

Какви видове опции предлага доставчикът на офис оборудването от гледна точка на плащане, лизинг и т.н.. Знаейки, че вашият бизнес има известна гъвкавост, когато става въпрос за условия на плащане, може да ви помогне да избегнете натоварването на вашия офис бюджет.

Сервизиране

Когато има проблем с част от оборудването в офиса ви, вашият бизнес трябва да има доставчик на офис оборудване, който ще работи с вас, за да го върне на линия. По-дългите срокове могат да доведат до пропуснати ползи за бизнеса, което от своя страна намалява приходите. Разберете какво всеки доставчик на офис техника предлага по отношение на сервиза, както и дали имат гаранции по отношение на времето за реакция и на замяна на оборудването, ако трябва да се чака доставката на части.

История

Преди да се ангажирате с някой доставчик на офис оборудване, поровете малко в тяхната история. Какви фирми са обслужвали успешно в миналото? Поговорете с настоящи и бивши техни клиенти? Как доставчика решава проблемите и дали са удовлетворени от него? Не избирайте на сляпо – разберете какъв тип доставчик имате насреща си.

Оборудване е основна инвестиция в дългосрочния успех на вашата фирма. Намерете доставчик на оборудване, който ще работи, за да ви осигури качество на оборудването, гъвкаво ообслужване и ще бъде с вас, за да се справите с всички проблеми възможно най-бързо, за да може виеда се съсредоточи върху това, което го правите най-добре.