Избор на хартия за принтера

print paper

Всеки принтер в действителнст може да печатате на различни печатни материали, включително и специални хартии, материи и етикети. Каквото и да пожелаете да създадете, всъщност можете да го направите, разбира се с правилните материали. Е, как да изберете правилната хартия за принтер за вашите материали?

Ето няколко неща, които трябва да се отчетат, за да се запази принтера и мастилената му касета.

Специфики на принтерната хартия:

Има много хартии налични на пазара за вашите нужди за печат. Трябва внимателно да прочетете цпредназначението на конкретната хартия за принтера, за да избегните лошите разпечатки. Също така два от най-важните фактори за избора на подходящия материал са поглъщането и яркостта.

Поглъщане:

Не забравяйте, че по-малкото упоглъщане на мастило, толкова са по-добри разпечатките. Мастилото се раразпространява върху хартията, така че когато тя поглъща твърде много от мастилото, разпечатката може да изглежда мокра или размазана. Има хартии, които имат восък или покритие, което предотвратява абсорбцията на твърде много мастило. Въпреки това ще е необходима по-висока резолюция, за да се създаде добър печатен материал от хартия с покритие.

Яркост:

Когато хартия изглежда по-ярка и по-гладка, отпечатаните върху нея изображения също ще бъдат по-ясни и цветовете ще изглеждат по-добре. Опитайте тези хартии, които предлагат ярки разпечатки за вашите изображения и специални разпечатки.

За още по-добре отпечатани файлове, използвайте добри тонер касети, които ще съответстват на производителността на вашия принтер.