Как да изберем качествен изпълнител на структурно окабеляване на сграда

%d0%ba%d0%b0%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d0%bc%d1%80%d0%b5%d0%b6%d0%b8-%d0%be%d0%ba%d0%b0%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5

Ако имате фирма, офис или център за данни, който зависи от структурна кабелна мрежа, то тогава е от съществено значение да наемете добър квалифициран изпълнител за правилното проектирането, инсталирането, поддържката и оптимизирането на инфраструктурата. Нямате време да се разправяте с некачествено изпълнена структурна кабелна мрежа, защото това може да попречи на бизнес ви и неговата производителност.

За безпроблемена и възможно най-ефективно изпълнена структурна кабелна мрежа, трябва да сте сигурни, че правилно изпълнена. Ето какво да трябва да гледате при търсенето на изпълнител, който да наемете:

Точна и детайлна оферта

Разумно е да се говори с най-малко двама или трима изпълнители на структурни кабелни мрежи във вашия район, така че да може да се сравните офертите. Само не забравяйте: получавате това, което плащате, така че ако една оферта е значително по-ниска, отколкото останалите, то незабавно я изхвърлете, тъйкато едвали изпълнението ще бъде на исканото от вас ниво. Вашата цел е да получите подробна оферта на справедлива цена.

Добри препоръки на клиенти

Последното нещо, което искате, е да ви бъде инсталаторано някакво недоносче. Един от начините да се уверите, че фирмата ще спази обещанията си, е да получите отзиви от техни клиенти. Потърсете техни доволни клиенти, които подвърждават надеждността на изпълнителя, способността им за бързо реагиране и решаване на проблеми. Изпълнител с тези характеристики със сигурност ще отговари на вашите нужди.

Навременен монтаж

Може би най-голямото притеснение е по отношение на времето за изпълнение. Независимо дали сте разширявате вашата мрежа, инсталирате нова или я премествате на ново място, изпълнителя трябва да се съсредоточи върху това вашата кабелна мрежа да се изгради възможно най-бързо, така че да можете да продължите бизнес операциите. В тази връзка трябва да се уверите, че времето за изпълнение ще бъде възможно най-кратко.

Предложената система да отговаря на вашите нужди

Не всички структурни кабелни мрежи са еднакви. Когато говорите с изпълнител и чете подробно написаната оферта, може ли да кажете, че проектът отговаря на текущите ви нужди? И ако нещо се промени в бъдеще, ще бъде ли възможно да се модернизира системата, за да отговарят на вашите нужди след това? Отговорите на тези въпроси определят дали сте избрали правилния изпълнител за окабеляването.

Прецизни резултатите от тестването

Основна характеристика на реномираните структурно кабелни монтажници е, че те не очакват да приемете думата им за „чиста монета“. Те правят точни тестове, за да во покажат, че мрежата ви отговаря на всички изисквания. Това ви дава спокойствие, че структурната ви кабелна мрежа ще работи, както се очаква.

Тестване и диагностика

Дори и в най-оптимално проектираната и инсталирана структурна кабелна мрежа може да възникнат проблеми. Затова е най-добре да наемете фирма, която може да се справи с всички потребности по тестването, диагностиката и ремонта на кабелите и хардуера в бъдещи периоди. Това намалява усложненията, когато се установи проблемът и ускорява процесите на поддръжка и ремонт.

Правилно свързване на оптичните кабели

За да увеличите скоростта на вашата компютърна мрежа, свързването на кабелните влакна става все по-сложно и важно. Ако разширената честотна лента е бъдещето ви, то е жизнено важно, че испълнителя на окабеляването може да свърже кабелните влакна правилно.

Надлежно етикетиране и документация

Вашият бизнес не е статично предприятие. Служители идват и си отиват, а вие трябва да бъдете в състояние да се преструктурирате все по-развиващата се офис среда, за да отговарите на вашите променящи се нужди. За да се опрости този процес, структурната ви кабелна мрежа трябва да бъдате надлежно етикетирана и документирана. Знаейки, как са свързани устройствата и къде се намират, дава възможност за опростено управление на мрежата.

Разнообразие от нисковолтови кабелни решения трябва да са налични

Окабеляването на мрежи с ниско напрежение е нещо повече от това просто да се редят някакви жици – то също така е за осигуряване на по-добри решение за разширяване нагоре или надолу в бъдеще. Правилният изпълнител може не само да инсталирате нисковолтови кабели решения, но също така те могат да проектират вашата мрежа по разнообразни начини.

Независимо дали предпочитате мед, оптичен или коаксиален кабел, искате изпълнителите на вашата структурна кабелна мрежа да бъдат гъвкави и с достатъчно познания, за да отговорят на вашите нужди. След като я изгради, изпълнителят трябва да тествате кабелната мрежа, за да гарантира пълна системна интеграция и функционалност.