Къде да монтирате охранителни камери за видеонаблюдение

%d0%bc%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%b6_%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b0_%d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%b1%d0%bb%d1%8e%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5

Като собственик на бизнес, сигурността за вас е постоянна грижа. Вие искате да запазите вашите клиенти, служители и активи в безопаснст. Видео наблюдението е чудесен начин да се предотвратят инциденти или да се залови извършителя, ако е извършено престъпление.

Ако обмисляте наемането на професионалисти, за да инсталират камери за сигурност, се уверете, че всички камери ше бъдат монтирани на правилно подбраните места. Вие определено бихте се изнервили, ако сте пропуснали покритие на жизненоно важно пространство, което установявате, че е извън обсега за наблюдение, когато се инсталира системата. Ако ползвате услугите на нашата фирма МОНОИДЕЯ ЕООД, за да инсталирате система за видеонаблюдение, ние ще обходим всеки етаж по план и ще обсъдим с вас най-добрите места, където да се инсталират камери, базирайки се на вашите специфични нужди.

Ето най-важните седем места, където да се инсталират камери за видеонаблюдение във вашия търговски обект:

Входовете и изходите

Охранителните камери на предния вход, както и на всяка страна или задни входове, позволяват да държите под око, кой влиза в обекта ви и дали тези хора са или не са с разрешение за достъп.

Камерите трябва да бъдат монтирани на закрито и да са насочени към вътрешността, а не към вратата. Когато се отвори вратата светлината залива вътрешното пространство като по този начин, високия контраст и ярката светлина зад извършител, влизащ във вашата сграда, може да причини потъмняване на външния му вид и така да затрудни разпознаването му. Насочените към вътрешността камери дават по-добро изображение на хората, които идват и си отиват.

Ако сигурността е основна грижа за вашия бизнес, можете да инсталирате монитори на входа на обекта, които показват изображението от камерата на живо на екрана, за да покажете на посетителите, че са наблюдавани.

Зони с ограничен достъп

Ако имате врата, която изисква магнитна карта или вход с код, подсигурете я като инсталирате камера за наблюдение точно пред нея. Това ви помага да наблюдавате влизанията и престоя на служителите ви, като предотвратите всякакви опити от страна на неоторизирани лица да влизат вътре.

Места за съхранение на активи

Независимо дали имате склад за съхранение на стоки или помещение със скъпо оборудване, дрябва да сте сигурни, че наблюдавате действията в тези обекти с охранителни камери. Инсталирайте по няколко камери във всяко помещение, за да покриете всеки квадратен метър.

Инсталирането на камери на места, където съхранявате активи, документи и дори офис консумативи, биха могли да разкрият случаи на кражби от служителите, които иначе биха могли да останат незабелязани.

Точки на парични транзакция

Всяко място, където парите редовно се прехвърлято от ръка на ръка, е едно добро място за инсталиране на охранителна камера. Това са местата с касови апарати в търговските ви обекти, терминални станции в банки и всяка друга точка на осъществяване на сделки във вашата сграда. Уверете се, че сте монтирали камерите достатъчно ниско, за да можете да видите лицето на човека. Може дори да помислите за монтиране на малка камера на нивото на брояча, така че дори и някой облечен с шапка или яке с качулка, да не може да скрие лицето си.

Работни зони

Дори и да не работите с клиентите в обекта, е разумно да снаблюдавате вашите служители. Уверете се, че вашите служители знаят за камерите и така те знаят, че ги наблюдават. Това ще възпре кръшкането, тормозите един над друг или лошото отношение по принцип.

Товарни рампи

Ако имате пратки, доставени или изпратени от товарни автомобили, то сигурно имате и товарни сектори. Тази площи са основна мишена за крадците, затова се уверете поставете камери за наблюдение, които да ви пазят гърба.

Прихващане на кадри тук дори може да помогне за предотвратяване на загубите, свързани с фалшиви искания за компенсации от работници, свързани с наранявания при товаро-разтоварни дейности. За да направите камерите на това място по-ефективни, поставете прожектори, които да осветяват зоната ярко, така че да можете да заснемете ясно кадрите.

Уединени външни площи

Паркинги, алеи и мястото за отпадъци са потенциални области за тормоз и нападения. Дръжте очите си отворени за подозрително поведение, чрез инсталиране на камери, които излъчват на живо до мястото, където се осъществява наблюдението.

Избор на подходяща оборудване за видеонаблюдение

Избирането на правилните места за инсталиране на камери за сигурност е важно, но инсталирането на правилния тип камера е също толкова важно. Качеството на изображението, сензорите за движение, улавянето на звук и способността за нощен запис, са допълнителни изисквания, които можете да предевите към вашата система за видеонаблюдение. Работата, в тясно сътрудничество с професионален консултант, е най-добрият начин да се гарантира правилния избор за вашите нужди и бюджет.